De Vereniging

Geschiedenis.
Op 1 februari 1937 werd Concordia als mondharmonicavereniging opgericht. Na een jaar is deze echter omgezet tot accordeonvereniging. Tijdens de bezetting werd deze tijdelijk opgeheven, maar in 1945 weer heropgericht. Concordia heeft in het verleden aan veel concoursen deelgenomen en daar vaak de eerste prijs in de wacht gesleept, maar ze heeft ook liveoptredens voor verschillende radio stations mogen geven. Voor Concordia hebben onder andere Jaap Zaal, Jan Zweverink en Rob Sieverink gestaan. Dinie Zweverink staat nu voor de orkesten.

 

Onze Orkesten.

De trots van Concordia is ons jeugdorkest. Dit bestaat uit c.a. 12 jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot 18 jaar. Het jeugdorkest repeteert op woensdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur. Van 20.00 uur tot 20.15 uur pauzeren we. Eén keer per jaar gaat het hele orkest op kamp, reuze gezellig dus! Mocht je nog niet zo lang spelen, geen probleem, na een paar lessen mag je al meespelen in dit orkest.

Het grote orkest speelt elke week op de woensdag na het jeugdorkest van 20.15 uur tot 21.30 uur. Lekker spelen is de doelstelling met een gevarieerd populair programma. Natuurlijk hebben wij ook drummers die ons ondersteunen tijdens het spelen.

Daarnaast wil Concordia de komende jaren aan het niveau werken. Mede door een aantal jeugdige leden en een aantal leden met veel ervaring wordt dit niveau langzaam opgebouwd. Alle orkesten spelen op locatie De Oever, Graaf Ottoweg in Lochem.

Onze dirigent.

Onze orkesten worden al jaren lang geleid door Dinie Zweverink. Dinie is al meer dan 40 jaar lid en is jaren actief geweest in het bestuur.