De Pen – Mark

De pen

Bedankt Sjoerd! Ik heb de pen van je gekregen en zal iets schrijven over mezelf.
Ik ben Mark Boot. Ben 44 jaar en woon samen met Karlijn mijn dochter Sharon in Lochem. In juni krijgen we een dochter, en Sharon een zusje.
In mijn vrije tijd ben ik in de zomer graag op het water in onze boot. Vanuit Zwartsluis varen we prachtige routes door Nederland. 
Mijn opa was een erg muzikale man. Hij speelde veel verschillende instrumenten. En nog goed ook. Van blaas, snaar tot strijk!
Sharon zal het wellicht van hem hebben. Sharon is accordeon gaan spelen. Ik moest wachten tijdens de lessen en tijdens het orkest. Meedoen dan maar en zodoende ben ik ook gaan spelen.
Concordia is een leuke club. Samen muziek maken is gewoon erg leuk! En nog goed voor de ontwikkeling van kinderen ook. Ik ben nu twee jaar voorzitter waarbij plezier en daarnaast het werven van jeugd de belangrijkste drijfveren zijn. We zijn trots op ons jeugdorkest. Ieder jaar hebben wij het doel om de groepen 5 van de Lochemse basisscholen te bezoeken om een proefles te geven. Met veel kleine accordeonnetjes en vrijwilligers gaan we dan op pad.
Binnenkort starten we weer met een 5-tal gratis proeflessen op woensdagavond. Alle kids zijn welkom. En geloof me, het is echt leuk!!

De Pen week 4

Hoi, ik ben Sjoerd Zwaan, ik ben 14 jaar, heb twee broers waarvan één gitaar speelt, de ander djembee en ik accordeon.
Ik begon zo’n ruim 6 jaar geleden met muziek maken. De vader (martin) van een goede vriend (jesse) van me die gaf mondharmonica -en  accordeonles. Ik begon samen met jesse mondharmonicalessen  bij martin. Elke donderdag speelden we samen en verder oefende ik thuis. Na ongeveer anderhalf jaar begon mijn vader met accordeonles bij Martin. Ik besloot dat ik ook accordeon wou gaan spelen en bovendien stopte jesse met de mondharmonica dus dat kwam goed uit. Ik begon accordeonlessen op de Muzehof in Zutphen. Mijn vader stapte ook over op les op de muzehof. Na 3 jaar les op de Muzehof hadden mijn ouders op internet gezocht naar een orkestje, en kwamen ze uit op Concordia in Lochem. Vanaf toen ging ik elke woensdagavond naar Concordia, eerst alleen naar het jeugd-orkestje van 7 uur tot 8 uur en later ook naar de “volwassen”. Ik ben afgelopen zomer overgestapt op accordeonles in laren, daar beviel me de les meer dus dat pakte goed uit.
Vorig jaar Februari ben ik samen met Sharon (andere speelster uit Concordia) bij het NJAO gekomen. Dat is het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest. Elke maand spelen we daarmee ergens in Nederland een weekend en hebben we het ook erg gezellig.
Ik ben dus elke week druk met accordeon en dat is leuk.

De Pen week 2

DE PEN

Hallo , ik ben Joanita Fraas en schrijf als eerste een stukje voor “de pen”
Ik ben 54 jaar moeder van 3 kinderen ( 20 19 en 13 ) waarvan één ook op concordia zit , en zo ben ik ook lid geworden .
Samen met mijn buurman Mark gingen we vaak kijken naar de oefenavond, luisteren wat ze er weer bij hadden geleerd.
Toen kwam Dini met het idee om een ouderorkestje te beginnen , en volgens Dini kon ik wel op de bas .
Zo gezegd zo gedaan wij begonnen met een paar ouderen te oefenen ook op de woensdag avond gelijk met het jeugdorkest , maar dan in het zaaltje ernaast en onder begeleiding van Tineke.
Naar een paar keer oefenen ( viel nog niet echt mee) gingen we aan het eind samen spelen met het jeugdorkest .
Omdat het jeugdorkest terug liep , en ons groepje ook erg klein bleef is er besloten om er maar één orkest van te maken .
Gelukkig is het jeugd weer een beetje aangetrokken en speel ik nog altijd Bas bij de jeugd.
Maar aangezien ik samen muziek maken zo leuk vindt ben ik nu ook in bezit van een tweede hands accordeon en speel ook met het grote orkest mee , en Tineke speelt dan Bas
Verder zit ik nog in het bestuur , en streven wij ook dit jaar weer om het jeugdorkest te laten groeien door de scholen weer te bezoeken en kennis te laten maken met “de acoordeon” want er is niets leuker dan samen muziek maken
Joanita Fraas

Ik geef de pen door aan Sjoerd

8 Oktober

Ons jeugd-orkest is uitgenodigd door accordeon vereniging Con Forza uit Aalten om mee te spelen bij hun jaarlijks concert .

Dit jaar heeft Con Forza ook een gastoptreden en een paar verrassende nieuwe talenten toegevoegd aan haar concert.
Van klassiek tot pop, niks is te gek voor de muzikanten van Con Forza. Een perfect recept voor een heerlijke zondag!

 

U bent van harte welkom in de Serrezaal van de Hofnar, Hofstraat 7 Aalten. Aanvang 11:15, entree gratis. Tot dan!